ضد عفونی دستگاه جوجه کشی
هدف ازضد عفونی دستگاه جوجه کشی ،از بین بردن میکروارگانیسم های داخل دستگاه جوجه کشی است.در قدم اول باید بدانیم که این میکرو اورگانیسم ها چه ضرری برای تخم و نطفه آن دارند؟چرا باید انهااز بین ببریم؟همانطور که می دانید.حتی در داخل روده انسان این میکرو اورگانیسم های زنده وجود دارند. البته ین مدل میکروبها برای بدن ما مفید هستند.زیرااین میکرواورگانیسم ها به فرایند هضم غذا بسیار کمک می کنند.بنابراین برای بدن مفیدهستند.امادر یک دستگاه جوجه کشی این میکرو اورگانیسم ها خاصیت انگلی دارند.
وضررو زیان آنها به مراتب ازسود ناچیزآنهابیشتر است.در این مقاله سعی می کنیم ،به نگارش روش هایی بپردازیم .که درمیدان تجربی به آنها دست یافته ایم.بنابراین برای از بین بردن این میکرو اورگانیسم ها به منظور ضد عفونی دستگاه جوجه کشی چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ بهترین روش ضدعفونی دستگاه جوجه کشی؟و سوالاتی از قبیل نحوه استفاده از فرمالین؟و…در اینجا سعی می کنیم به صورت کامل به تمام جوانب استفاده از این ضد عفونی کنننده ها بپردازیم.
هدف ازضدعفونی دستگاه جوجه کشی چیست؟
کسانی که بصورت حرفه ای جوجه کشی می کنند،قطعاضدعفونی دستگاه جوجه کشی برای آنها بسیارمهم است.زیرا این افراد دردوره های مختلف جوجه کشی از اهمیت ضد عفونی مطلع هستند .و به خوبی ازفواید این پروسه مطلع هستند.افراد با تجربه خوبی می دانند که عدم ضد عفونی دستگاه جوجه کشی می تواند به آنها ضربات غیر قابل جبرانی را وارد نماید.بنابراین قبل از شروع دوره به ضد عفونی دستگاه می پردازند.حتی اگردستگاه جوجه کشی شما بازده خوبی دارد. باز هم توصیه اکید می کنیم که دستگاه جوجه کشی راضد عفونی کنید.در عناوین زیر توضیح خواهیم داد که اگرچه دستگاه راندمان خوبی دارد.امامیکرو اورگانیسم ها برروی کیفیت جوجه هچ شده تاثیر گذاشته و بعد از هچ،جوجه ها تلف شوند.بنابراین لازم و ضروریاست تا دستگاه را در هر شرایطی ضد عفونی کنید.
با این شرایط می توان گفت که دستگاه جوجه کشی یک انکوباتور رشد جوجه داخل تخم است.بنابراین فقط باید جوجه در این انکوباتور زندگی کند بقیه مووجودات زنده باید از داخل دستگاه حذف شوند.زیرااینموجودات میکروبی و قارچی برای رشد خود نیاز به منابع غذایی دارند.وغذذای این مووجودات میکرواورگانیسمی دقیقا همان محصول هدف ماست.بنابراین قبل ازما انسان ها این میکرو اورگانیسم ها به جوجه ها دسترسی داشته ودراندام های داخلی جوجه به رشد خود ادامه می دهند.
ویژگی انواع مواد ضد عفونی دستگاه جوجه کشی
هدف از ضد عفونی،قلع و قمع میکرواورمانیسم ها می باشد.بنابراین با انتشارموادسمی قطعابرای تمام موجودات زنده نیز سمی خواهد بود.بنابراین برای ایمنی بیشتر،تمام موجودات را از استشاق این گازدور کنید.انواع ضد عفونی کننده ها بایددارای ویژگی های زیر باشند:
- دردسترس باشند و قیمت بالایی هم نداشته باشند.
- دارای سرعت قابل توجهی درتخریب میکرو بها باشند.
- توانایی تخریب دامنه وسیعی از میکرو اورگانیسم ها را داشته باشد.
- برروی ساختار داخلی دستگاه جوجه کشی اثر تخریبی نداشته باشد.(باعث اکسید فلزات نشود.)
- بعد ازضد عفونی به راحتی از بین برود.و اثارآن برروی دستگاه باقی نماند.
- دارای بوی زننده نباشد.
- خیلی سریع به درزها و سوراخ های داخلی دستگاه نفوذ کند.
- دراثر عوامل محیطی مانند فضله روی تخم و… اثرآن از بین نرود.
- برای انسان مضر نباشد.
مهمترین موادبرای ضد عفونی دستگاه جوجه کشی
- اهک
- فرمالین
- جرمی ساید
- الکل
- اب جوش
آهک
ارزانترین و دردسترس ترین ماده گند زدا است.آهگ با گند زدایی مانع از رشد میکرو ب ها می شود.و درواقع شرایط نامساعدی برای محل رشد میکرو بها ایجاد می کند.مهمترین خواص آهک عدم سمی بودن آن است.آهک بی بو بوده و برای جانوران و طیور ضرر ندارد.
فرمالین
معروف ترین ضد عفونی کننده شیمیایی در صنعت مرغداری است. ازفرمالین به عنوان یک میکروب کش کامل (100%)استفاده می شود.این بدان معنی است که فرمالین برروی طیف وسیعی از میکرواورگانیسم ها شامل میکروب ها ،قارچ ها،اسپور قارچ ها (کپسول بسیار مقاوم در اطراف هاگ) تاثیرمی گذارد.وآنهارا بصورت کامل نابود می کند.امروزه فرمالین ها به شکل ها مختلفی مورد استفاده قرارمی گیرد.معمول ترین روش های استفاده این محصول ،بصورت گازی و محلول است.پک های اجری دودزا برخی از شکل های گازی فرمالین است.
الکل
الکل با علظت 70درصد در کمتراز30ثانیه تقریبا بیشترمیکرو اوگانیسم های دستگاه جوجه کشی و سالن های جوجه کشی را از بین می برد.الکل ها برروی قارچ ها و باکتری های اسپوردار بی تاثیراست.بنابراین کاربردالکل برای ضد عفونی دستگاه جوجه کشی چندان معقول نیست.زیرادر دستگاه جوجه کشی قارچ ها بسیارمهم بوده.ازطرفی الکل برروی عامل تکثیر قارچ تاثیری ندارد.با فرض بر اینکه الکل همه میکرو اورگانیسم ها را از بین ببرد.چون برروی اسپورهای قارچی و باکتریایی بی تاثیر است.بعداز مدتی دوباره اسپورهابه تکثیر قارچ ها می پردازند.
جرمی ساید
ترکیب 1لیتر جرمی ساید با 200لیتر آب،یک محلول میکروب کش بسیار قوی بوجود می آورد.علی الرغم اینکه یک میکروب کش بسیارقوی است.به هیچ عنوان مضر نیست.حتی برای محیط زیست هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.بنابراین با وجود اینکه تمام کارایی فرمالین را پوشش می دهد.امامضرات فرمالین راندارد.
بهترین روش ضدعفونی دستگاه جوجه کشی
دردستگاه جوجه کشی بهترین ماده ضد عفونی تعیین کننده است.وباید دارای شرایط ایده ال ذکر شده دربالا باشد. به عنوان مثال به قطعات داخل دستگاه آسیب نرساند.وهمچنین برای موجودات زنده سمی نباشد.و…البته پارامترهای دیگری نیز درانتخاب و اهمیت ضد عفونی کننده ها اهمیت دارند که در بالا به انها اشاره کرده ایم.امادر بین انواع مواد نام برده.جرمی ساید ها و فرمالین (فرمالدئید)مهمترین ضد عفونی کننده ها محسوب می شوند.شکی نیست که این دو محصول تجاری بسیار ارزشمند هستند.امادر مقایسه این دو با یکدیگرمی توان نتیجه گرفت که جرمی ساید بسیاربهتر از فرمالدئید است.:زیرا
- جرمی سایدبه هیچ عنوان سمی نیست.حتی درواحد های مرغداری برای ضد عفونی به داخل دان همچنین لوله های اب تزریق می شود.
- جرمی ساید همراه دان و آب خورده می شود و مشکلی برای سیستم گوارشی طیور ایجاد نمی کند.
- می توان از جرمی ساید درهنگامیکه تخم درداخل دستگاه قراردارد استفاده کرد.
- جرمی ساید برروی دستگاه جوجه کشی و فلزات اثر منفی نداردوساختار انرا تخریب نمی کند.
- تمامی خواص میکروب کشی و …که در فرمالین هست.جرمی ساید نیز انهارا دارد.
با توجه به اطلاعات بالا می توان نتیجه گرفت که جرمی ساید به مراتب از فرمالین بهتر است.اگرتا به حال به فرمالین عادت کرده اید.سعی کنید این عادت بد را تغییر دهید.
محلول حاوی جرمی سایدبه اندازه میزان با محلول