جوجه کشی مرغ خانگی
چگونه ازجوجه کشی مرغ خانگی به سودآوری برسیم ؟در این مقاله سعی کرده ایم تمام نکات لازم پیرامون این مطلب را به اشتراک بگذاریم.اگر به فکر جوجه کشی مرغ خانگی هستید.قطعا می دانید که تخم مرغ یکی از اصلی ترین کالای مصرفی سبد غذایی است.برای درک بیشتر این موضوع به یکی از سوپر مارکت های محله خود رجوع کنید.خواهید دید که فروش تخم مرغ چقدر زیاد است. علاوه بر فروش تخم مرغ ،جایگاه گوشت مرغ دراقتصاد کشور نیازمند عرضه کلان این سبد غذایی است.حالا این شما و این میدان. واقعا سهم شما از از این بازار چقدر است؟ چرا باید سهم شما در این بازار خالی باشد؟فقط باید وارد شوید.نترسید.برای وجود در این بازار باید جنگید.هرچند که سهم اندکی به شما تعلق دارد.ین از این اندک هم نگذرید.به خودتان فرصت رشد بدهید. مصرف گوشت مرغ در بین مردم نیازی به اثبات و …ندارد.کسانی که تازه کار هستند و از اهمیت سوداوری این پرنده مطلع نیستند.با نگاهی گذرا به قیمت جوجه رنگی در بازار های هفتگی ،کلا از این صنعت ناامید می شوند.خوب اید ذکر کنیم که جوجه های رنگی درواقع نخاله های تولید در یک واحد جوجه کشی است.که به هردلیلی از خط تولید کنار گذاشته شده اند.و با قیمت های بسیا رپایین عرضه می شود.البته در بسیاری از تولیدی ها این جوجه های یک روزه به منظور تولید دان ها ی با کیفیت در کمال نامردی چرخ می شود. ( چگونه ازجوجه کشی مرغ خانگی به سودآوری برسیم)
برای کشف راه های سوداوری جوجه کشی مرغ مفصلا به این قضیه مهم می پردازیم .بنابراین بسیاری از پرورش دهندگان نیمه صنعتی به سمت پرورش بوقلمون و پرورش غازو …می روند. این افراد فقط قیمت جوجه این پرندگان رو در نظر می گیرند.باید این نکته رو هم در نظر گرفت که تقاضا برای جوجه های غاز و بوقلمون کمتر از مرغ است.(البته در فصل بهار). در بازار، عرضه و تقاضا یکی ازمهمترین پارامترهاست.در فصل بهار علی الخصوص اردیبهشت ماه ، هرتعداد جوجه مرغ وارد بازار شود بی تقاضانمی ماند.بنابراین یکی از پارامترهای دیگر این صنعت انتخاب زمان مناسب است.البته در بازار های سنتی که بازار هدفشان بیشتر روستا ها و شهر های کوچک است این نکته بسیار مشهود است.اما کارخانه های جوج کشی به دلیل اینکه بازار هدفشان سالن های مرغداری است.و نیازشان بر اساس نیاز مرغداری ها تامین می شود.برای این حالت باید گفت که تغییرات فصلی به هیچ وجه در این حالت اهمیتی ندارد.زیرامصرف مرغ خانگی در تمامی فصول به جز اعیاد و مراسمات خاص در کشور،معمولا یکسان است.
نکات لازم درجوجه کشی مرغ
برای جوجه کشی مرغ به وسایل زیر نیاز داریم.
- دستگاه جوجه کشی
- تخم نطفه دار
- فضای کافی
- دانش جوجه کشی
دستگاه جوجه کشیشبیه ساز مرغ کرچ است.وقتی از واژه شبیه ساز استفاده می کنیم. بدین معناست که تمام شرایط فیزیکی مرغ کرچ را برای تخم ها فراهم میکند.وقتی یک تخم به جوجه تبدیل می شودکه درشرایط زیر قرار گیرد.:
- دما:37.5درجه.
- رطوبت:60درصد در زمان سترو 70-75درصد در زمان هچر.
- چرخش:هر ساعت 90درجه بچرخد.
- تهویه
میزان دما درجوجه کشی مرغ
درمقالات نوشته شده درمورد 4عامل مهم جوجه کشی ، مفصل صحبت کردیم. اما چون خیلی مهم هستند. در اینجاهم توضیح خواهیم داد.مهمترین عامل در جوجه کشی مرغ عامل دمای دستگاه جوجه کشی است.البته تنها عاملی که باعث رشد جنین می شود دماست.به عبارتی بدون عامل دما، رشدجنین غیر ممکن است.حتی رشد یک سلول جنین امکان پذیر نیست.اما با وجود دما و درصورت عدم وجود هر سه مورد موارد دیگر رشد نطفه آغاز می شود.اما رشد نطفه در دمای ایده ال نیاز مند شرایط ایده ال است.تا به درستی تشکل شود.
برای جوجه کشی مرغ دمای دستگاه را بین 37.5 تا37.7درجه ننطیم کنید.
میزان رطوبت در جوجه کشی مرغ
برای جوجه کشی مرغ خانگی الزاما با نقش رطوبت در این فرایند اشنا شوید.چرا ر دستگاه جوجه کشی از رطوبت استفاده می شود.چرا نقش رطوبت اینقدر مهم است؟تمام این سوالات فقط برای کنترل یک پارامتر است.کنترل یک پارامتر .خیلی مهم.آن پارارمتر مهم این است:
«کنترل تبخیر اب از داخل تخم»
خوب ،جمله خیلی سنگین بود.(واقعامیگم هنگ کردم).به خاطر همین جمله کلی هزینه باید متحمل بشیم.اینجاست که باید به فکر رطوبت سازو سنسوررطوبت وکالیبره و …باشیم.حالا این جمله یعنی چی؟
کنترل تبخیر مایعداخل تخم به این معنی است که سرعت تبخیر باید در یک حد استاندارد باشد.وقتی اب از داخل تخم تبخیر شود قطعا باید وزن ان کم شد.در یک دوره جوجه کشی معمولا بین 8تا 10 گرم وزن تخم مرغ کم می شود.خوب این کاهش وزن به صورت تبخیر قابل توجیه است.بنابراین باید سرعت تبخیر را به گونه ای فرار دهیم که در پایان دوره جوجه کشی حدود 8گرم اب از داخل تخم بخار شود.
تاثیر رطوبت بر جوجه کشی مرغ خانگی به دو صورت است:
رطوبت بالا باشد
اگر رطوبت دستگاه جوجه کشی بالا تراز 60 درجه باشد.در این حالت چون اطراف تخم مرطوب است .رطوبت کمتری از داخل تخم بخار می شود.در نتیجه درداخل تخم اب جمع می شود.که مانع گسترش کیسه هوا می شود.در این حالت کیسه هوا کوچیکتر شده.و درلحظات پایانی جوجه به دلیل کمبود هوا خفه می شود.حالا بیا هی بدنه دستگاه و سوراخ کن.اگه از دستگاه کفگیر هم بسازی باز هم مشکل پابرجاست.
رطوبت کم باشد
در این وضعیت دقیقا عکس حالت اول اتفاق می افتد. اگررطوبت داخل دستگاه کمتر از 60درصد باشد.قطعا اب با سرعت بیشتری از داخل تخم بخار می شود.در این حالت اب با سرعت بیشتری از داخل تخم خارج شده و داخل تخم بیشتر خالی می شود.در نتیجه کیسه هوایی بزرگتر می شود.در این حالت نوک جوجه زودتر از زمان تعیین شده به کیسه هوا می رسد.همون حالت خفگی دوباره اتفاق می افتد .
نقش چرخش تخم در جوجه کشی مرغ
چرا تخم مرغ را می چرخانیم؟این سوالیست که افراد کنجکاو از خود می پرسند.تصور کنید که تخم نچرخد.در این حالت جنین در شرایط دمایی مناسب قرار گرفته و به رشد خود ادامه می دهدد.در صورتی که سه عامل یگر فراهم باشد.جنین به رشد خود ادامه می دهد.ولی بدون حرکت درجای خودثابت است.این سکون باعث می شودکه جنین بزرگتر شده و به پوسته تخم بچسبد.در این حالت پوسته سخت تخم بخشی از بدن جوجه تولد شده محسوب می شود.تصور کنید دور روز از رشد جوجه گذشته باشد.بن جوجه رشد می کند و بزرگ تر می شود.اما بخش سخت بدن جوجه که که پوسته تخم می باشد ،مانع از رشد آن می شود.در این حالت پوسته تخم باعث پاره شدن پوست جوجه شده .از این پارگی میکرو بها و عوامل بیماری زا نفوذ می کنند.
هر ساعت یکبارتخم ها را بچرخانید. برا ی چرخش تخم در دستگاه جوجه کشی ،به یک تایمرو موتور نیاز داریم.از تایمر برای زمان بندی دوره چرخش و از موتور جهت تامین نیروی چرخش استفاده می کنیم.در حالت طبیعی مرغ برای فرایند چرخش از نوک خود استفاده می کند.دقت کنید که مرغ این کار رادر فاصله های زمانی مختلف انجام میدهد.معمولا در راهنمای جوجه کشی مرغ می گویند.باید نوک تیز تخم مرغ به سمت پایین باشد.اماتجربه ثابت کرده است.که وقتی تخم مرغ به بغل خوابیده باشد بهترین راندمان را میدهد.در هرصورت برای زمان چرخش تخم مرغ می توانید از زمان نیم ساعت تا یک ساعت ویا درحالتی 90دقیقه هم میتوانید تنظیم کنیدو هیچ مشکلی ایجاد نمی شود.