سرویس دستگاه جوجه کشی
سرویس دستگاه جوجه کشی در فصل هایی که جوجه کشی صورت نمی گیرد،باید بیشتراز زمانی باشد که جوجه کشی انجام می شود.در فصل های های تابستان تا اواخر پاییز دستگاه های جوجه کشی در گوشه انبارها اب و خاک می خورند.دقت کنید که دراین فصول به علت نشست گردوخاک ورطوبت علایم زنگ زدگی واسیب های دیگری متوجه دستگاه می شود.در این مقاله به شما خواهیم گفت که چگونه دستگاه خورا سرویس کنید.وچه راهکاری اتخاذ کنید تا مانع از اسیب دیدگی های جدی برروی قطعات حساس شوید.
محافظت از قطعات برقی
قطعات برقی در یک دستگاه جوجه کشی شامل موارد زیر است:
- کنترلر دستگاه جوجه کشی
- موتور گردش تخم دستگاه جوجه کشی
- فن اضطراری
- فن سیرکوله (فن دایم کار)
- المنت دستگاه جوجه کشی
- رطوبت ساز
بیشترین اسیب ها مربوط به بخش قطعات الکترونیکی است.که معمولا در طی پروسه جوجه کشی اسیب دیدگی های کمتری دارند.( به استثنای روزهای هچ).اغلب اوقات خرابی قطعات برقی بعد از یک دوره تنفس چندماهه اتفاق می افتد. هر چندنوع خرابی قطعات برقی با یکدیگر متفاوت است.اما دامنه تعمیر و رفع عیب چندان گسترده نیست.در این بخش می خواهیم بخش های مختلف را جزءبه جزءبررسی کنیم.
فن سیرکوله و فن اضطراری
یکی از بخش های بسیار مهم دستگاه جوجه کشی فن سیرکوله است.که در سرویس دستگاه جوجه کشی بسیار حایز اهیمت است.فن سیرکوله یک فن دایم کار کار است که بصورت شبانه روز روشن است.و بی قفه کار می کند.هرچند که هوای در گردش سیم پیچ های فن را تا حدودی خنک می کند.اما کارکرد شبانه روزی فن به منزله سپری شدن طول عمر فن است.اول اینکه توجه کنید خیلی از فن ها قابلیت دایم کار بودن را ندارند.فن هایی که کیفیت پایین دارند.بعد از یک دوره 21 روزه جوجه کشی دوام نخواهد اورد.فن ها در روز های هچر بسیار اسیب پذیر هستند.زیرا رطوبت دوران هچر به فن ها اسیب جدی می زند.علاوه بر این جوجه های هچ شده به کف دستگاه سقوط کنند.به داخل فن رفته و باعث توقف فن می شود.توقف فن هم باعث داغ شدن سیم پیچ ها شده.در صورتی که متوجه توقف فن نشویددر اثر حرارت بالا می سوزد.البته در این شرایط حرارت بالایی در داخل دستگاه ایجاد می شود که ناشی از همین داغ شدن فن است.
اقدامات لازم برای نگهداری از فن اضطراری
- مواقع شستن و ضد عفونی دستگاه حتما برروی سیم پیچ فن یک پلاستیک بپیجید. مواد ضد عفونی کننده و رطوبت حاصل از شستشوی دستگاه باعث تخریب فن می شود.
- بعد از تخلیه دستگاه حتما با یک دستگاه فوتر و یا یک دستگاه با عملکرد مشابه فن را باد بزنید. تا چسبندگی های ناشی از کرک و پر از روی آن جدا شود.
- در مواقع بی کاری هرهفته یک ساعت دستگاه را روشن کنید.نگذارید به مدت زیاد خاموش بماند.
- اگر پره های فن دستگاه به سمت پایین است.حتما پیچ اتصال پره ها به محور فن را چک کنید و در صورتی که شل بود محکم کنید.
- درمواقع خرابی فن دقت کنید یک فن با تعداد دور و ابعاد مشابه استفاده کنید.
- فن دایم کار به منزله نفس جوجه است.عملکرد نامناسب فن راندمان را تا حدود 70درصد کاهش می دهد.
المنت (هیتر دستگاه جوجه کشی)
در سرویس دستگاه جوجه کشی به منظور بررسی المنت،ابتدا ببنید که مدل المنت دستگاه از نوع میله ای است یا از نوع شیشه ای و… .بر حسب شرایط و سلیقه تولید کننده ممکن است برای تولید گرما از لامپ یا المنت های سفالی و … استفاده شود.المنت ها به علت حرارت بالایی که دارند ممکن است دیواره مجاور خودرا تخریب کنند. در صورت امکان حتما یک فویل (زرورق) به بدنه دستگاه در زیر المنت قرار دهید.تا حرارت المنت بدنه دستگاه را خراب نکند.
اگر در حین جوجه کشی المنت سوخت چیکار کنیم؟
این یک اتفاق بسیار رایج در بین افرادی است که جوجه کشی می کنند.در این حین در دستگاه را زیاد باز نکنید.یک پاتروم به همراه 1.5 متر سیم برق را به ان متصل نمایید.در سر پاتروم یک لامپ رشته ای 200 قرار دهید.تا اینجا شما یک لامپ سیار ساخته اید.در این حالت لامپ را به داخدبرده و دو سر سیم را از سوراخ بدنه دستگاه خارج کنید.حالا دو سر سیم را دقیقا به خروجی های کنترلر در بخش هیتر متصل نمایید.با روشن کردن دستگاه باید لامپ روشن شود.به محضی که دما به حد مورد نظر رسید لامپ خاموش می شود.در این حالت تا پایان یافتن دوره با همین لامپ ادامه دهید بعد از تخلیه دستگاه المنت را تعویض نمایید.برخلاف نظر عموم که لامپ ها پیش افتاده هستند.باید بگوییم که لامپ ها نسبت به المنت های میله ای فلزی ازعملکرد بسیارخوبی برخوردارند.
اگردر حین جوجه کشی برق رفت چیکار کنیم؟
در حین برق رفتگی دستگاه جوجه کشی عملا تبدیل به یک جعبه پوچ توخالی می شود.هر دستگاه تنام هوشمند،با هر تکنولوژی بدون برق عملا هیچ و بی معنا است.در این حالت تجربه شما تعیین کننده تداوم موفقیت در پروسه خواهد بود.تجربه های مختلفی در این زمینه وجود دارد.قبل از هرچیزی شما باید بدانید که بری جوجه کشی دقیقا باید چیکار کنید.چه پارامترهایی مهم هستند و چه پارامترهای چندان اهمیت نداارند.بیایید پارامترهای مورد نیاز جنین را الویت بندی کنید.در پروسه جوجه کشی 4 عامل دما،رطوبت،چرخش تخم،تهویه، وجود دارد.قطعا همه می دانیم که برای چرخش هر یک ساعت در شرایط صنعتی کافی است.تهویه دستگاه بایک سوراخ کوچک تامین می شود.رطوبت هم به مدت چند ساعت بالا یا پایین شود چندان تفاوتی نمی کند.اما دما حتی به مدت چند دقیقه تاثیر گذار خواهد بود.بنابراین عامل دما را تامین کنید.بقیه عوامل را به حال خود رها کنید.
برای تامین دما درموقعی که برق رفت چیکار کنم؟
برای تایمن دما ی دستگاه در حین برق رفتگی مراحل زیر را انجام دهید.
- یک عدد دماسنج جیوه ای یا عقربه ای را داخل دستگاه قرار دهید.
- بطری های نوشابه خانواده را پراز اب جوش کرده و درب بطری ها را بسته و داخل دستگاه قرار دهید.
- برای یک دستگاه به ابعاد 1 متر مکعب تعداد 5 بطری کافی است.
- با گذاشتن بطری ها بعد از مدت حدود 10 دقیقه به دمای دماسنج نگاه کنید.
- تولید دمادر این حالت یکی از سالم ترین شیوه های موجود است.
- به هیچ عنوان از شمع و شعله ی گاز و … استفاده نکنید.زیرا شعله با سوختن گاز و …دی اکسید کربن را ازاد کرده و اکسیژن محیط را مصرف می کند.در این حالت خفگی بحرانی بدتر از برق رفتگی است.
- تعداد بطری ها را متناسب با دمای
دماسنجکم و زیاد کنید.
بسیار عالی
بسیار عالی و کاربردی